• April 21, 2022

Gør din have endnu grønnere med et sedumtag

 

Elsker du også grønt? Kan du ikke få nok af grønne planter i din have? Måske er et sedumtag noget for dig. Et sedumtag er et eksempel på et grønt tag. Det er et tag bevokset med sukkulenter og disse planter kaldes sedum. Der findes mange forskellige typer sedumplanter, så du kan vælge mellem forskellige farver. Vi fortæller dig, hvorfor du skal have et sedumtag.

Hvorfor et sedumtag?
Fordi du kan vælge mellem mange forskellige sedumplanter, kan du også plante forskellige typer på dit tag. Planterne har alle en forskellig blomstringsperiode, så du kan sikre dig, at dit tag blomstrer året rundt. Men et sedumtag ser ikke kun meget flot ud, det giver dig mange flere fordele.

Tag holder længere
Har du et grønt tag, er dit tag bedre beskyttet mod alle slags vejrforhold. Som følge heraf sikrer et sedumtag, at dit tag holder længere. Normal tagdækning holder omkring 20 år, mens et sedumtag har en holdbarhed på op til 60 år.
isolerende effekt
Sedumtage har en isolerende effekt. Om sommeren holder taget varmen ude og om vinteren holder det varmen inde. Du skal altså ikke brænde så hårdt og det sikrer en lavere energiregning.
sukkulenter

Gør det selv
Kan du se sådan et grønt tag? Du kan selvfølgelig få plantet sedumplanterne af en specialist, men du kan også gøre det selv. Med en gør-det-selv sedumpakke har du alle fornødenheder samlet på én gang. Alt efter hvilken type tag du har, skal du bruge visse underlag. Eksempelvis et lag, der sikrer, at planterne ikke kommer under vand. Disse underlag finder du i pakken sammen med sedummåtterne til det øverste lag. Du har forskellige pakker til forskellige tage. Så selvom du har et skråtag, kan du stadig montere et sedumtag.

Mos på taget

Sedum tag og solpaneler
Vi har lige talt om fordelene ved et sedumtag, men vidste du også, at du perfekt kan kombinere et grønt tag med solpaneler? Du placerer panelerne på sedummåtterne, og dit udbytte bliver meget højere. Sedumplanter regulerer varmen på taget. Hvis du ikke har et sedumtag, kan taget være helt op til 80 grader, og solpanelerne vil ikke fungere så godt. Med sedumplanter bliver taget aldrig varmere end 30 grader, hvilket sikrer at panelerne altid fungerer ordentligt og derfor kan omdanne mere varme til energi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *