• April 11, 2022

Svært valg: kunstgræs eller rigtig græs?

 

Hvis du gerne vil passe din have, er der en række valg, du skal træffe. Det er for eksempel en mulighed at flisebelægge en have, hvis du gerne vil have en terrasse, hvor du kan sidde med familie og venner. Ydermere er det også vigtigt for mange mennesker at give haven stemning og munterhed ved hjælp af planter og blomster. Og vil du have mere grønt i din have? Så er det selvfølgelig en god idé at plante græs! Men hvad er egentlig et bedre valg: kunstgræs eller naturligt græs?

Naturligt græs: dejlig duft og venlig mod naturen
Den store fordel ved naturgræs er selvfølgelig, at det er godt for naturen. Insekterne bliver glade for rigtigt græs og naturligt græs er også godt for afledning af regnvand. Naturgræs er desuden også billigere i indkøb end kunstgræs, men du skal have grønne fingre med naturgræs, da det kræver en del vedligeholdelse. Endelig er duften af ​​nyslået græs uerstattelig! Mange mennesker ser denne lugt som en absolut fordel ved naturligt græs sammenlignet med kunstgræs.

KunstgræsKunstgræs
Kunstgræs: lav vedligeholdelse og altid en grøn have
Kunstgræs giver til gengæld mange fordele sammenlignet med naturligt græs. Kunstgræs er en del nemmere i forhold til vedligeholdelsen, fordi du hverken skal klippe eller gøde noget. Derudover har du takket være kunstgræs en smuk grøn græsplæne året rundt, mens dette med naturgræs er sæson- og vejrafhængigt. Kunstgræs ligner i dag rigtigt græs og kan næsten ikke skelnes fra naturligt græs. Kunstgræs er også dejlig blødt, ligesom rigtigt græs.

Installer kunstgræs selv eller overlade det til eksperter?
Vælger du kunstgræs i din have? Så vil du bemærke, at du bliver dyrere, end hvis du ville vælge rigtigt græs. Der er dog nogle tricks, der kan gøre montering af kunstgræs lidt billigere. Du kan fx vælge at installere alt selv, så du kun bruger penge på materialet. Har du ikke lyst til at gøre alt alene? Det er også en mulighed at lave en del selv og outsource en del til en professionel. Du kan så fx selv fjerne din gamle græsplæne og forberede overfladen til oplægningen af ​​kunstgræsset (som du så overlader til en fagmand). Men det er selvfølgelig også muligt at få alt lavet af en ekspert fra start til slut. Det er dit valg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.